Op weg naar de Loghauler

Vorige week hebben we tijdens onze vakantie de Waitewaewae Track to Loghauler’ in de Otaki Forks gedaan. Ín NZ wandel je niet, je doet tracks…. Een ‘loghauler’ is een railtractor die in de jaren dertig gebruikt is om boomstammen uit het bos te slepen. Deze loghauler moet nog ergens in de bush staan te verroesten. Een leuk doel om naar toe te lopen, zo dachten Ingrid en ik, want het wordt steeds moeilijker om alle kinderen enthousiast te krijgen om ook ‘een track te doen’.
Er is altijd wel één kind dat geen zin heeft, en ze spreken onderling af om onderweg om de beurt geen zin meer te hebben. Hier wil Doris niet verder.

20071006_025

Verderop is het humeur weer opgeklaard. Kijk maar eens goed waarom.

20071006_022

Daarom!

20071006_023

Als we van deze bijzondere regenboog staan te genieten, vraagt een voorbijganger waarnaar we op weg zijn.

20071006_024

..blijkt dat we op de verkeerde track zijn beland. Na een uur bergop, moeten we weer helemaal naar beneden!

Hier zijn we eindelijk op de goede weg en bij de brug over de Otaki River aangekomen.

20071006_026

Dan willen Trix en Skelte niet meer verder.

20071006_035

Wij hebben genoeg van het gezeur en lopen verder op weg naar de loghauler. Volgens onze routebeschrijving moet die niet zo heel ver meer weg zijn.

Doordat we eerst verdwaald waren, is het inmiddels al wel half vijf in de middag. We besluiten dat we maximaal tot vijf uur doorlopen en dan weer terug gaan naar Trix en Skelte. Precies om vijf uur zien we opeens de eerste sporen (what’s in the name).

20071006_032

Volgens de beschrijving is het dan nog 10 minuten naar de loghauler. We lopen heel snel door.

20071006_034

Maar om kwart over vijf nog steeds geen loghauler. We moeten nu echt terug anders zijn we heel laat bij Trix en Skelte en voor donker niet terug bij de auto. Een beetje teleurgesteld dat we niet bij ons doel zijn aangekomen, besluiten we dan de track later nog maar eens te doen. Om kwart voor zes komen we Trix en Skelte weer tegen, die lichtelijk in paniek ons tegemoet waren gelopen, omdat het zo lang duurde. Om half zeven, vlak voor het donker zijn we weer bij de auto. Misschien willen Maarten Natsuko nog eens mee deze Track lopen. Kan Maarten weer helpen Doris en Eefje te sjouwen want die worden toch wel erg zwaar onderweg. Ingrid had de blauwe plekken op haar rug staan…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s