Gruwelijkreis

NZ was deze week niet zo goed in het nieuws: de huwelijksreis van een NLs stel die een gruwelijkreis werd. Al drie dagen staat het hier in de krant en dan vooral dat NZ zich zorgen maakt over haar reputatie van veilig land en dat dit toeristen gaat kosten…

In de krant werd vandaag de telegraaf genoemd die het over de Honeymoon Hell heeft gehad.

Wat de reputatie van NZ betreft, kunnen wij inmiddels ook nog wel wat kanttekeningen maken. En dan vooral over de reputatie van ‘milieuvriendelijk’  land. Misschien komt het dat we relatief bij de grote stad wonen, maar het is schrikbarend om te zien hoeveel zwerfvuil er op straat en in de natuur ligt. Dit kwamen we bijvoorbeeld afgelopen weekend tegen op weg naar Pencarrow Head.

20061113_076_1

Over zwerfvuil stond laatst een artikel in de krant en wederom dat de regering van NZ zich zorgen maakte over de reputatie van groen en schoon land.

Reputatie gaat natuurlijk niet over statistische feiten maar vooral over de beeldvorming. En vooral de toerischtische industrie van NZ heeft die goed gedaan. Het leuke van een tijdje in het buitenland wonen, is dat je de naakte waarheid leert kennen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s