Guy Fawkes Day

Zaterdagavond hebben we bij de buren Guy Fawkes Day gevierd met barbecue, kampvuur en vuurwerk. Hier het verhaal van Guy Fawkes. NZ is natuurlijk nog heel erg Brits vandaar dat deze traditie ook hier in ere wordt gehouden.

Hier Heity als een echte Kiwi met NZs bier aan het BBQen bij de superdeluxe BBQ van de buren. Barbecuen is in NZ erg populair. Er zijn zelfs speciale BBQ-winkels waar je BBQ’s van wel 10.000$ kunt kopen. Ook BBQ-en doen de NZers het liefst snel: met 6 gasbranders, op vol vermogen, alle vlees er in 1 keer op, en binnen een paar minuten alles zwart blakeren. Heity kon dit als pietje precies BBQer niet aanzien en heeft zich er mee bemoeit. Er was echter geen redden meer aan. Jason, de buurman had echter in een artikel gelezen dat veel mensen te weinig ‘carbonated food’ in hun dieet hebben. De gasten van vanavond in ieder geval voorlopig niet meer.

20061105_013

Hier vanuit de tuin van de buren het feestgedruis met op de achtergrond ons huis.

20061105_014

Na de BBQ hebben we een kampvuur op het strand gemaakt. Vorig jaar was het een beetje uit de hand gelopen en was zelfs de brandweer gekomen om het te blussen. Ook kampvuur maken doen de NZers het liefst snel. Geen drijfhout sprokkelen, maar gewoon een paar oude pallets regelen, deze met de motorzaag doormidden jenzen, een torentje bouwen, benzine erover en vuur!

20061105_019

20061105_020

20061105_026

Daarna vuurwerk afsteken. Dit was overigens gewoon in het warenhuis te koop tussen alle andere stellingen. Weinig regels hieromtrent. Van Enschede hadden ze overigens al wel gehoord..
Hier de kinderen met de sterretjes. Dat er niemand met brandwonden is afgevoerd, is een wonder. Er werd volop met sterretjes gestunt.

20061105_027

Hier stoere Skelte met een superster.

20061105_031

..en het kampvuur? De kinderen hebben nog een paar marshmellows gemaakt en toen heeft de vloed er een eind aan gemaakt. De buurman had zich een beetje verrekend met de getijdentabel.

20061105_023

Advertisements

10 thoughts on “Guy Fawkes Day

 1. Wat een prachtige foto’s. We hebben er van
  genoten. Bij ons is het erg druk door werk,sport en ziekte van Thomas.
  Verder gaat het prima! Bel in het weekend op.
  Bereid je dus maar voor!!
  Groetjes van ons allen. Marijke.

 2. wat lief je belde!goed om even weer een stem te horen.
  ik zal Tele 2 alvast waarschuwen dat Marijke gaat bellen:-)
  groeten aan Herr Franz en de kinderen
  Gerard

 3. Leuk verhaal over jullie belevenissen en NZ-feesten. Wij waren afgelopen weekend in Wales bij Jan Geert en Femke. Ook daar werd hetzelfde feest (Guy Fawkes day) gevierd. Dus met vuurwerk en een kampvuur. Alleen was de temperatuur er niet naar om lekker te gaan BBQ-en.
  Groeten

 4. hey familie wat een spannende halloween gezichtjes echt laggen om te zien want wij hebben bijna sint maarten niet dat wij gaan lopen hoor hihi….:p

  nog heel veel plezier daar in nz en we skype nog vaker doeeeiii xxx mark

 5. heey trix alles goed ?
  heb je de mail van de klas al ontvangen is wel lol die mail

  veel plezier met je verjaardag
  sarah

 6. trix gefeliciteerd
  ik hoop dat je een leuke verjaardag heb gehad en dat je mijn post al hebt veel groetjes en kusje nona en hoejes en likjes van dipsy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s