Lord of the Rings

Zaterdag mocht Skelte kiezen: naar de Lord of the Rings (LOTR) tentoonstelling. Vooral omdat Heity bij het vorige bezoek aan het museum beloofd had dat Skelte voor zijn verjaardag een ring kreeg uit het LOTR winkeltje.

20060716_120

Helaas mag je op de tentoonstelling zelf geen foto’s maken. Alleen bij de ingang van het museum en bij de ingang van de tentoonstelling heb je de mogelijkheid wat requisieten op de kiek te zetten. Hier een gebruikt schaalmodel van de boten die in deel 3 voorkomen.

Img_0162

De hele film zit vol met trucage. Gedeeltelijk zijn schaalmodellen en maquettes gebruikt en voor de rest computers. Dit beeld staat bij de ingang van de tentoonstelling.

Img_0164

Op de tentoonstelling zelf zijn vooral veel gebruikte kleding en wapens te zien en verder een aantal maquettes met uitleg hoe ze in de film gebruikt zijn. Wat opvalt is de onvoorstelbare ‘echtheid’ van alle spullen. Je kunt aan alles afzien dat de film met veel liefde en toewijding is gemaakt.

Advertisements

14 thoughts on “Lord of the Rings

 1. Nou Trix, Remi en Skelte is me dat even wennen. Ik hoop echt, en dan vooral voor Skelte dat het gauw wat beter gaat. Ik vind het wel hartstikke knap van je dat je gewoon probeert mee te doen hoor! liefs van Ineke

 2. heey rémi,

  wij hebben de schelpen gekregen we vonden voral de pauwa schelp heel mooi maar ik marijn vond hem voor de deur bij school.
  ik was heel benieuwt maar ik moest wachten opde volgende dag.

  groetjes kakelstein,

 3. heey skelte,

  heb je het daar leuk?
  ben je al eens een keer in het zwembad geweest?
  ik vind het jammer dat je een jaar niet meer mee kunt voetballen *snif snif*
  ik mis je heel erg
  groetjes van david en de anderen

 4. Hallo, ook wij zouden het hartstikke eng vinden zo’n nieuwe school in een ander land én ook nog eens les in andere taal ( moet vooral ik – praatgrage floris – niet aan denken). Wij vinden het echt hartstikke goed van julllie.
  Verder ziet alles bij jullie er wel erg leuk/spannend uit!
  We hopen dat het snel went op school(vooral voor Skelte)en dat jullie – net als hier- weer veel vrienden/vriendinnen krijgen.
  Het is hier nog erg warm en het lukt ons niet om te slapen, maar nog een half dagje school en dan hebben we vakantie !!!
  groet Floris en Gijs Lenis

 5. Heey –
  Voor jullie begint de school nu en voor ons eindigt hij net, voor jullie wel balen moeten jullie langer naar school toe.
  Het afscheid van groep 8 was harstikke leuk.

  Vandaag was het afscheid van groep 2, de kleuters gingen pannekoeken eten door de moeders gebakken , Dinsdag was ook niet zo’n leuke dag want Sunny ging ook weg 😦 Dat was niet leuk !!

  Nou Trix Mail je nog eens ik kan ze op school niet meer lezen wil je naar mijn e-mail sturen ..?

  Groetjes Samantha

 6. haloooowww en was de eerste schooldag leuk????? vast wel alleen even wennen vast hahah xxx Lieve natuurlijk!

 7. heey remi,

  wij hebben net vakantie leker!!!
  bij julie is het net voor bij.
  rafael en olivier gaan verhuizen.
  ik mis je egt heel erg.
  hheb je al een beetje vriendinen daar?

  groetjes charlotte

 8. Hallo familie!

  Het is vakantie! En tropisch warm dus minimaal 1x per dag lekker in het zwembad dobberen. We sturen per e-mail nog een paar foto’s van het afscheid van groep 2. Herma Streefkerk en Carolien Damhuis hadden zonnebloemen en een hele mooie fotolijst met de foto’s van alle kinderen (jij natuurlijk ook Skelte!) geplakt op zonnebloemen gemaakt. Allemaal de groeten van de Fluitjes.
  hoj skelte ik hoop dat het snel weebeet er
  gaatvan he huilen opsgool
  kenjij al heel goet engols praate? groetjes kristan

 9. Spannend hoor. Ben blij dat Remi en Trix hun draai al een beetje hebben gevonden. Ik heb de foto van de meester van Trix gezien op de website van de school en hij lijkt inderdaad wel een beetje op Shrek. Maar gelukkig is hij ook aardig en maakt hij grapjes. Met jullie talent voor taal en spelling spreken en schrijven jullie over een paar weken vast vloeiend Engels. Daar kunnen de andere kinderen jaloers op zijn. Nu Skelte dan ook nog. Hopenlijk vindt hij ook snel zijn draai in zijn nieuwe klas. Veel succes straks in jullie nieuwe schoolweek.
  (dat luchten in de klas klinkt mij als muziek in de oren, helemaal met dit klamme en tropische weer hier)
  Groetejs Ingrid.

 10. Hallo Skelte.
  Tsjonge het is hier wel heet, eindelijk vakantie. Ik hoop dat je snel vriendjes krijgt en dat je dan niet meer zo verdrietig bent en dat school ook voor jou leuk wordt. Wel mis ik je, met het afscheid hebben we ook aan jou gedacht.
  Binnenkort krijg je echte post van ons.Trix je krijgt de groeten van Joeri en natuurlijk ook de rest van de family.
  Liefs Mika en family

 11. Hallo luitjes,

  Wat leuk dat we jullie kunnen volgen vanuit Zelhem. Het lijkt ons daar een mooie omgeving al is het dus nog wel even wennen.
  Alle begin is moeilijk.Maar na een paar weekjes school zal het allemaal wel beter gaan. Vanavond zijn we nog even bij (O)Ma geweest. Ellen, Martijn en kids waren er ook. Alles was goed. Bij ons gelukkig ook. Het is hier erg warm en droog en zijn volop aan het beregenen. Daarvoor is het hier ook zomer. Bij jullie is het nu dus winter. Wij wensen jullie veel succes met alles en laten nog wel weer wat van ons horen. Groetjes vanuit Zelhem. Bertus en Rikie

 12. Lieve mensen,

  Wat zullen jullie een heerlijke vakantie hebben gehad allemaal leuke dingen gedaan lezen wij.
  Ivo vind het heel stoer dat jullie daar zoveel kunnen zien van the lord of the ring film, hij wil er dolgraag naar toe.
  Maar ja…………….!! Wie weet dat hij later die kant ook op gaat.
  School is dus wennen, dat kunnen we ons goed voorstellen en dan ook nog engels praten.
  Maar dat komt vast allemaal goed.
  Ingrid al gewend aan het full time huismoeder zijn?

  Bij ons is alles goed, over 2,5 week gaan wij op vakantie dus wij genieten nu van de zon hier.
  Veel plezier in alles!

  Hartelijke groet,
  “de savenijeberkoopjes

 13. Beste Skelte,
  Hier een bericht van Norbert. Norbert mist je. Heel erg. Het is hier ook lekker warm en ik speel veel met de B-damian. Mijn broer Pepijn was laatst jarig en kreeg toen veel B-damian waar ik ook mee mag spelen. Wij hebben hier nog vakantie en ik heb Beer BOB te logeren van hem krijg je ook de groeten. Zelf ga ik volgende week ook uit logeren bij mijn Oma samen met mijn broer. Ik heb er veel zin in.

  Groet Norbert en familie
  Tot horens en ik zal vaak op jullie site kijken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s