De vrouw des huizes

Hoi allemaal!

Hoog tijd dat iemand van de gezinsleden van JF eens van zich laat horen en doorgeeft of de verhalen van hem over NZ en ons huis nu echt kloppen. Als vrouw des huizes bijt ik de spits af, later komen er vast ook andere gezinsleden aan de beurt, we hebben er tenslotte genoeg.
Zoals JF al schreef,verliep onze reis over het algemeen heel goed. Maar we hebben er ook veel van geleerd. De terugreis gaan we toch sommig dingen anders doen:

1) Door de enorme inzet van Trix, Rémi en Skelte zijn we overgekomen met onze 10 koffers en 12 stukken handbagage, plus 2 kinderen in de rugdrager. Neem van mij aan: dat is veel. De terugreis minder mee dus.
2) Bij aankomst in Singapore was de weg van het vliegtuig naar het oppikpunt (lopende band) van de bagage erg lang. Door onze handbagage vorderen we maar gestaag, moesten plaspauzes inlassen en bleek JF terug te moeten omdat hij in het vliegtuig zijn hoed had laten liggen. Toen we eindelijk bij de lopende band kwamen, bleek deze band al niet meer te draaien en waren onze koffers elders geplaatst. Ook was de taxichauffeur van ons hotel al op de terugreis. Gelukkig kwam alles weer goed, maar de volgende keer lopen we sneller door (met minder handbagage).
3) In ons hotel waren onze 2 kamers overgeboekt. Gelukkig kregen we voor één nacht een speciaal luxe kamer op de 10de verdieping. Op het balkon, met spijlen zo’n 15 à 20 cm uitelkaar, had je prachtig uitzicht. Nee, er viel niemand naar beneden. Wel heeft Eefje zo’n 5 à 10 minuten met haar hoofd tussen de spijlen vast gezeten. Ik denk dat het hele hotel (en de buurt) dat wel meegekregen heeft.
4) Het hotel in Singapore kostte ons een vermogen. Maar het was een waar zwemparadijs, de kinderen hebben daar optimaal gebruik van gemaakt. Jammer genoeg aten ze elke dag erg weinig van het overdadige en ook erg dure ontbijt- en dinerbuffet. Vandaag in NZ maar bloemkool met aardappels en snitzel gegeten. En JF is vanaf vandaag aan de lijn…
5) Blonde kinderen vinden ze in Singapore leuk, helemaal als er een tweeling bij is en ze worden nog enthousiaster als het om 5 kinderen gaat. We werden nagestaard, aangeraakt (vooral Eefje en Doris), mensen stootten elkaar aan en zelfs werden we op de foto gezet door voor ons totaal onbekende mensen. Onze kinderen willen niet in Singapore wonen.
6) De laatste dag in Singapore, een paar uurtjes voor vertrek, werd Doris ziek. Met hoge koorts in het vliegtuig, het kon natuurlijk niet anders. Maar dat betekende een huilend kind dat steeds getild moest worden, overgeven in het vliegtuig, niet kunnen slapen als het moest (in het vliegtuig) en slapen (en dan schreeuwend wakker worden) op minder handige momenten (tijdens bagage-sjouw-tochten). Voor haar en ons een rampje.
7) Gelukkig kwamen we aan in Auckland. En gezien onze ervaring op het vliegveld in Singapore liepen we door en gingen niet plassen. Maar, zoals JF ook al schreef, per ongeluk hadden we een verkeerde koffer van de band gepakt en meegenomen. Bij de incheckbalie voor het vliegtuig naar Wellington werden we aangehouden, moest de koffer terug en moest JF op zoek naar onze koffer die nog ergens zou moeten staan. De koffer vond ie, maar door het oponthoud mistten we onze aansluiting. Dat betekende weer wachten, telefoontjes, nieuwe boardingtickets, etc.

Maar nu zijn we er. In een geweldig huis met sfeer en een prachtig uitzicht. Trix, Rémi en Skelte elk een eigen kamer en een jetlag die meevalt.
Morgen gaan we voor een kennismakking naar onze nieuwe school. Als dat ook positief uitpakt, lukt het ons wel.

groeten!
Ingrid

Advertisements

18 thoughts on “De vrouw des huizes

 1. Wat heerlijk dat jullie nu aangekomen zijn in Nieuw Zeeland. Raar, dinsdag waren jullie nog op school en nu zitten jullie op je nieuwe plekkie aan de andere kant van de werled (met winterjas aan!!) Blij dat jullie goed zijn over gekomen. We kijken regelmatig en volgen julie.

  veel groeten uit een warm en benauwd (er is heel veel regen op komst zegt men) Wolvega

  Ingrid.

 2. We zijn blij dat jullie er zijn…
  Volgens de verhalen van (o)ma hebben jullie al heel wat meegemaakt onderweg!

 3. Fijn dat jullie veilig zijn aangekomen. Wij gaan het haarfijn volgen, wat jullie daar uitspoken in NZ.

  Eerst maar eens lekker slapen en kwartier maken – Jelle heeft vast nog wel wat werkjes overgelaten – dan horen we later vast meer.

  Groet!

 4. Hooi .Trix en Famillie,
  HEEEL erg fijn dat jullie zijn aangekomen, Eeen heeleee plezierige tijd gewenst .

  Gr. Samantha

 5. Lieve familie, fijn dat jullie veilig aangekomen zijn. Sterkte met het morgen weer moeten werken JF, Trix, Remi en Skelte met school en jij Ingrid met “alleen maar” het huishouden samen met Eefje en Doris, wat moet dat een raar gevoel zijn na alle drukte van de afgelopen maanden. Tot later.

 6. Wat zie ik op de foto bij Skelte lopen??? Hebben jullie nu al een hond?????

  groeten uit NIjetrijne

 7. Hoi lieve allemaal,
  Mama is snel naar ons gekomen om de foto’s te bekijken! Hopenlijk is Doris inmiddels opgeknapt. Veel succes op school! Spannend, of niet?!
  We zijn trouwens al bijna over de nederlaag van Oranje heen, het was ook zo’n enorm slechte wedstrijd, ze zijn gewoon niet goed genoeg. We geven van Basten over 4 jaar wel een nieuwe kans. Ook jammer dat Hiddink het met Australië net niet gered heeft.
  Tot de volgende keer en een dikke kus voor jullie allemaal!

 8. Hee familie! We zullen het lijstje van Ingrid goed bewaren voor als we nog langs gaan komen! Toch klinkt het helemaal als de familie van der Woude hoor!
  Liefs van Ellen

 9. Fijn dat het huis jullie goed lijkt.
  Ik hoop dat jullie je er snel thuis zullen voelen en een fijne dag morgen op school gewenst.
  Wat jullie reis betreft, kan ik het helemaal eens zijn met Ellen:mijn voorstellings vermogen hoeft niet zo groot te zijn om te bedenken hoe dat is gegaan. Je zou er misschien nog wel eens een boek over kunnen schrijven. De avonturen van ……
  Ik kijk uit naar het vervolg. Doei Ina

 10. hey famaly

  alles goed hier wel we missen jullie zo ontzettend!!:-(
  hier is het vel minder lekker dan bij jullie ondanks dat het bij jullie kerst is 🙂

  we hopen dat we weer snel wat van jullie horen groetjes en vrolijk kerstfeest de klas nagniala

 11. hallo fam

  een hele fijne tijd in nieuw zeeland.
  trix, remi en skelte heel veel plezier op jullie nieuwe school.

  liesbeth

 12. Hallo allemaal daar!
  Geweldig reisverslag, ik zag het voor me!
  Dit zijn de leuke verhalen voor later op een reunie, maar op het moment zelf zie je daar de humor niet van in…
  wij volgen jullie via de site, en wensen jullie vanaf hier een goed verblijf toe!
  Groetjes vanuit Rijssen.

 13. Ik lees net hoe het jullie allemaal vergaat, inderdaad wat Ellen zegt, typisch Familie van der Woude of zoals ik Ingrid een beetje in herinnering heb (samen naar een klassefeest zonder al te veel benzine in de bromfiets). Lieve mensen, wij wensen jullie een goede tijd toe. Groetjes, Dik, Jeanette, Lisanne, Janneke en Xander.

 14. Hoi Trix

  Hoe gaat het? Met ons gaat het goed op school.De spreek beurt was heel leuk van Evita en mij (Laura).
  En je etui ligt ook nog op school die blauwe soort wol.
  We missen je heel erg. Waarom vind je je meester niet leuk? En groep 8 is druk bezig met de toneelstuk ze zijn bijna niet meer in de klas. En Ingrid heeft alemaal cadaus gekregen leuk he dat ze een babytje heeft gekregen he. En het is heel heel warm geweest maar vandaag had het geonweerd.

  Groetjes Laura Kruiper en de klas

  P.S wel een berichtje terug sturen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s