Verhuisavontuur

Zaterdag 2 garage-sales bezocht en ‘s Middags met Maarten Natsuko bank + tafel met 6 stoelen opgepikt en naar Paremata gebracht.

20060506_001 

De steile oprit leverde met de Toyota Carolla een hachelijke situatie op. Hier de rit achterwaarts naar beneden. Ging maar net goed. De remmen konden het gewicht nauwelijk tegenhouden.

20060506_003 

Halverwege bleef de wagen in de heg hangen. Dat was maar goed ook. Daar hebben we toen maar uitgeladen. De rit naar boven was te veel van het goede. Zelfs met de lege aanhangwagen trok de Toyota Carolla het niet meer. Natsuko en ik hebben helpen duwen, maar toen de koppeling begon te stinken hebben we het maar opgegeven. Halverwege de oprit hebben we de auto vergrendeld met stenen en boomstammen achter de wielen en ben ik hulp gaan halen. Gelukkig kwam er al snel een dikke terreinwagen voorbij. Ik heb deze buurman aangehouden en gevraagd of ie even een auto naar boven wilde trekken. Hmm, hij had niet zoveel tijd, want hij was op weg naar de rugbywedstrijd in Wellington, dezelfde wedstrijd waar ik die avond ook naar toe zou gaan. Maar toen hij onze hulpeloze situatie zag, was hij snel bereid te helpen. We hadden geen sleepkabel. Hier knoopt Maarten dan maar het ‘verhuistouw’ aan de auto’s:

20060506_004 

Gelukkig was het touw sterk genoeg en de dikke Mitsubishi Pajero trok met gemak de Carolla met aanhanger naar boven. Best wel stoer zo’n 4WD.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s